Biografie

Biografie

Maarten Wilmink is geboren in 2001 en op 13-jarige leeftijd begon zijn interesse voor orgelmuziek te groeien. Sinds 2014 volgt hij orgellessen bij Louis ten Vregelaar, bij wie hij tot op heden les heeft.

 Het repertoire van Maarten is sinds die tijd gegroeid en bevat werken uit zeer uiteenlopende stijlperioden. Naast het verzorgen van concerten verleent Maarten regelmatig medewerking aan kerk-gebonden activiteiten. Zo speelde hij meermaals tijdens Eucharistievieringen die live werden uitgezonden op NPO 2. Sinds 2017 heeft Maarten een YouTube-kanaal waar hij eigen opnames plaatst.

In 2018 werd Maarten geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International Organfestival Haarlem 2018 te volgen. Hier volgde hij masterclasses bij diverse internationaal gerenommeerde organisten, waaronder Ben van Oosten, Lorenzo Ghielmi en Jean-Baptiste Robin. Hij speelde ook tijdens het slotconcert van dit orgelfestival in de kathedrale Basiliek te Haarlem. In oktober 2018 won hij de eerste prijs van zijn categorie van het SGO-Concours, dat werd gehouden in de Martinikerk te Groningen.

"Alles, was man tun muss, ist, die richtige Taste zum richtigen Zeitpunkt zu treffen. "
Johann Sebastian Bach
nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands