Maarten Wilmink

Organist

Biografie

Maarten Wilmink is geboren in 2001 en op 13-jarige leeftijd begon zijn interesse voor orgelmuziek te groeien. Sinds 2014 volgt hij orgellessen bij Louis ten Vregelaar, bij wie hij nog steeds les heeft.

Naast het verzorgen van concerten verleent Maarten regelmatig medewerking aan kerk-gebonden activiteiten. Sinds 2017 heeft Maarten een YouTube-kanaal waar hij eigen opnames op plaatst. In het begin van 2018 is hij geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International Organfestival Haarlem 2018 te mogen volgen. Hier volgde hij masterclasses bij diverse internationaal gerenommeerde organisten, waaronder Ben van Oosten, Lorenzo Ghielmi en Jean-Baptiste Robin.

Eerstvolgende

Concerten

Orgelconcert Nijverdal

27 april 2019
Regenboogkerk

Orgelconcert Rijssen

6 juni 2019
Stadhuis

Orgelconcert Halluin (Frankrijk)

16 juni 2019
L'eglise Saint Hilaire

Alle concerten

Klik hier om de volledige agenda te bekijken

Olivier Messiaen

Soundcloud

Beluister hier één van de opnames die Maarten op Soundcloud heeft geplaatst.

Het meest recente

Nieuws

Ambitus Orgelconcours

2 februari speelde Maarten tijdens de eerste ronde van het Ambitus Orgelconcours. Deze eerste ronde werd georganiseerd op het Van Leeuwen-Kramer orgel in de Goede Herderkerk te Rotterdam-Schiebroek. Als afsluiting van deze dag kreeg hij te horen dat hij door is naar de volgende ronde die in mei georganiseerd wordt.

SGO Orgelconcours

Op 13 oktober 2018 deed Maarten mee aan het SGO-orgelconcours dat werd georganiseerd op het prachtige orgel in de Martinikerk te Groningen. Hij won hier de eerste prijs van zijn klassement.

SoundCloud

26 oktober 2018 heeft Maarten voor het eerst een opname op SoundCloud gepubliceerd. Het SoundCloud profiel van Maarten kunt u met behulp van onderstaande knop vinden.

Contact

Wilt u contact opnemen met Maarten? Twijfel niet om hem een bericht te sturen door naar de volgende pagina te gaan!

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands